Taklyftsystem

Taklyftsystem ger säkra och effektiva lyft av funktionshindrade personer och minskar risken för påfrestningar, överbelastning och skador hos vårdpersonal. Lyftsystemet innebär att en enda vårdare kan utföra dagliga lyft och förflyttningar av patienter utan hjälp, vilket frigör mer tid för att ta hand om den enskilde brukaren. Taklyftsystem är utformade för att användas av en enda vårdare med patienten säkert fastspänd i en lyftsele. Vårdaren använder sedan taklyften för att exempelvis förflytta patienten från sin säng till en rullstol eller tvärtom. Detta minskar risken för skador på både vårdaren och patienten och gör förflyttningarna snabbare och enklare. 

Taklyftsystem förekommer i olika utformningar såsom ställningar, vilket är ett bra kortsiktigt alternativ då det går fort att sätta upp och ta ner, utan att behöva skruva i taket. Dessutom är taklyftsystem lätt att använda och kan installeras i alla hem eller vårdinrättningar.

På HES Hjälpmedel har vi över 20 års erfarenhet av hjälpmedel som taklyftsystem. Vi vet att en taklyft kan vara ett värdefullt verktyg för vårdpersonal i syfte att minska arbetsrelaterade skador och spara tid, samtidigt som patientens säkerhet ökar vid lyft och förflyttningar.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen