Spisvakt

En spisvakt är en teknisk anordning som övervakar spisen och som vid risk för brand antingen kallar på åtgärder från omgivningen eller stänger av eltillförseln till spisen innan en brand har brutit ut. Spisvakter är ofta diskret utformade för att vara så diskreta som möjligt i köket och kräver väldigt lite utrymme. Spisvakter har en automatisk avstängningsfunktion som träder in när temperaturen blir för hög på spisplattan eller upptäcker hög värmestrålning, effekt, aktivitet, ljus eller en hög lufttemperatur. En spisvakt kan ge dig sinnesro och hjälpa till att förhindra en katastrof som kan uppstå i hemmet, vid en bortglömd spisplatta eller en farligt hög temperatur.

En spisvakt fungerar för alla individer och i alla miljöer, hem och situationer. En spisvakt är vanligt vid bostadsanpassning för personer med funktionshinder i form av nedsatt minne, synnedsättning eller en kognitiv funktionsnedsättning. På så sätt kan personen leva ett mer självständigt, samtidigt som de får en trygghet i vardagen. 

På HES Hjälpmedel har vi över 20 års erfarenhet av hjälpmedel som spisvakter. En spisvakt ger trygghet i hemmet och förebygger att olyckor inträffar.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen